Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αιγάλεω-Ολυμπιακός 1-0!

Το πρωτοσέλιδο της "Αθλητικής Ηχούς"
αναγγέλει τη νίκη του Αιγάλεω
Ιστορική ημέρα η σημερινή για την ένδοξη ομάδα της πόλης μας, τον Αιγάλεω Α.Ο.
Σαν σήμερα λοιπόν, πριν 41 ακριβώς χρόνια, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1970 ξεκινούσε το 12ο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Αιγάλεω θα φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό, στο Δημοτικό Στάδιο. Οι Πειραιώτες κατέβηκαν στο γήπεδο με τον αέρα του ισχυρού, βασισμένοι στους διάσημους άσσους τους και την ισχύ των οπαδών τους που προσήλθαν κατά εκατοντάδες, δημιουργώντας θερμή ατμόσφαιρα.

Συναγερμός στα καρέ του Πουπάκη
Παρά τις ερυθρόλευκες προσδοκίες όμως, οι ποδοσφαιριστές του "Σίτι" ανέτρεψαν κάθε προγνωστικό, θριαμβεύοντας 1-0 χάρις σε ένα σπουδαίο γκολ που πέτυχε ο Μπάμπης Σταυρόπουλος στο 53ο λεπτό με φοβερό σουτ από 40 μέτρα!

Μετά τη λήξη, χιλιάδες αιγαλιώτες φίλαθλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας έξαλλα για τη μεγάλη επιτυχία, ενώ η πόλη, κατόπιν εντολής του τότε δημάρχου, φωταγωγήθηκε.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, συγκινημένοι από τις εκδηλώσεις του κόσμου έγιναν μαζί τους ένα κουβάρι, γιορτάζοντας για ώρες, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, επισκέφτηκαν τα νυκτερινά κέντρα της Αθήνας, ξεφαντώνοντας μέχρι πρωΐας.

Τον ιστορικό αγώνα είχε διατητεύσει ο αείμνηστος διεθνής ρέφερι Χρήστος Μίχας.

Αιγάλεω Α.Ο. (Αλέξι Πέτροβιτς): Πουπάκης, Λυκουρίνος, Ιορδάνου, Τσιαμπουρής, Γρίμμας, Γιαννακόπουλος, Μαρκόπουλος, Κυριακίδης, Χρυσοστόμου, Λάρδας (79' Εξωμανίδης), Σταυρόπουλος.

ΟΣΦΠ (Νταν Γεωργιάδης): Κουρκουβέλας Γκαϊτατζής, Σιώκος, Αγανιάν, Αγγελής, Συνετόπουλος, Παππάς, Στολίγκας (64' Μύλλερ), Καπερνέκας (69΄ Λιόσης), Γιούτσος, Δεληκάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...