Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ορφέας Τζανετόπουλος

Τρίτος από αριστερά ο Ορφέας Τζανετόπουλος (1968)
Με αφορμή την επίμονη όσο και ανεξήγητη προσπάθεια διαγραφής του λήμματος του τέως δημάρχου (διορισμένου από τη δικτατορία) Αιγάλεω κ. Ορφέα Τζανετόπουλου  ως "μη εγκυκλοπαιδικού" (?) από μερίδα χρηστών της Ελληνικής Βικιπαίδειας, παραθέτω το άρθρο με τις πηγές του.

Διαβάστε τη συζήτηση της πρότασης διαγραφής αναλυτικά.

Ο Ορφέας Τζανετόπουλος (Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 1934) είναι Έλληνας πρώην πολιτικός.

 

Βιογραφικά στοιχεία

Στις δημοτικές εκλογές του 1964 ήταν υποψήφιος δήμαρχος του Αιγάλεω.[1] Μετά την επιβολή της Χούντας των Συνταγματαρχών τον Απρίλιο του 1967, τοποθετήθηκε από το καθεστώς στη θέση του δημάρχου, αντί του νόμιμα εκλεγμένου Σταύρου Μαυροθαλασσίτη.[2] Κατόπιν πρωτοβουλίας του διορισμένου από το καθεστώς δημάρχου, το 1968 έγινε αναγκαστική συγχώνευση τριών τοπικών σωματείων σε έναν μόνο, νέο, ποδοσφαιρικό σύλλογο, τον Ορφέα Αιγάλεω, που έλαβε το όνομά του από τον δήμαρχο[3]. Ήταν αποδεδειγμένα φίλαθλος.[4][5][6] Επί των ημερών του ολοκληρώθηκε και εγκαινιάσθηκε το Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω[7] ενώ συνόδεψε την αποστολή του Αιγάλεω στις πρώτες στα χρονικά εκτός έδρας διεθνείς αναμετρήσεις της για το Βαλκανικό Κύπελλο[8]. Παρέμεινε στη θέση του μέχρι την πτώση του καθεστώτος το 1974.

Παραπομπές



  • Φύλλο εφημερίδας "Μακεδονία", της 7 Ιουλίου 1964, σελ. 5

  • Κατάλογος Δημάρχων του Αιγάλεω, Δήμος Αιγάλεω, ανάκτηση 20/11/2016

  • Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 3 Δεκεμβρίου του 1968, σελ. 5, βλέπε άρθρο του Χ. Χαρατσάρη με υπότιτλο: "Ο δήμαρχος κ. Τζανετόπουλος έχει τον λόγο" και εντός του άρθρου: "... α) Ο φίλαθλος δήμαρχος κ. Ορφεύς Τζανετόπουλος, ο οποίος επρωτοστάτησε προ μηνών δια την συγχώνευσιν των ιστορικών σωματείων της περιοχής Ιεραπόλεως και Ολυμπιάδος και προς τιμήν του ο νέος σύλλογος έλαβεν το όνομα του Δημάρχου και επιτίμου προέδρου του κ. Τζανετοπούλου..."

  • Φύλλο εφημερίδας "Τα Νέα" της 19 Ιουλίου του 1969, σελ. 11, στήλη: "Κι αυτό το ξέρατε;" "... Το Δ.Σ. του Αιγάλεω, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τον δήμαρχο κ. Ορφέα Τζανετόπουλο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συμπεριλάβη στις παιδικές κατασκηνώσεις σημαντικό αριθμό παίδων, από το φυτώριο της Σχολής Ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Αιγάλεω..."

  • Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 21 Αυγούστου 1969, σελ. 1, διάβαζε άρθρο του δημοσιογράφου Αργύρη Κοκκινάκη, με τίτλο: "Ενθουσιασμός και αισιοδοξία εις τα εγκαίνια του Αιγάλεω - Παρέστη και ωμίλησε ο δήμαρχος κ. Τζανετόπουλος ... Τα εγκαίνια τίμησε δια της παρουσίας του ο Δήμαρχος Αιγάλεω, ένθερμος φίλαθλος και φανατικός οπαδός του συλλόγου κ. Ορφεύς Τζανετόπουλος, του οποίου η συμβολή εις την πρόοδο του Αιγάλεω έχει εκτιμηθεί δεόντως από ολόκληρον τον φίλαθλον κόσμον της πόλεως..."

  • Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 15 Οκτωβρίου 1970, σελ. 6, διάβαζε άρθρο με τίτλο: "Τζανετόπουλος: Το 'Αιγάλεω' είναι το καμάρι της περιοχής"

  • Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 15 Μαρτίου 1969, σελ. 5, διάβαζε ολοσέλιδο αφιέρωμα και συνέντευξη στο δημοσιογράφο Ι. Ανδρικόπουλο με τίτλο: "Τζανετόπουλος: Ο Δήμαρχος που λατρεύει τον αθλητισμόν! - Ο δημιουργός του μοναδικού αγωνιστικού χώρου του Αιγάλεω"


    1. Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 3 Σεπτεμβρίου 1970, σελ. 2, διάβαζε ανταπόκριση από την Τουρκία του απεσταλμένου της εφημερίδας, δημοσιογράφου Διονύση Αβούρη με τίτλο:"Το Αιγάλεω στάθηκε θαυμάσια αλλά τη τύχη δεν ήταν μαζί του... στήλη 'Ψίθυροι': "... Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος κ. Τζανετόπουλος χάρισε στους παράγοντες της Εσκή Σεχίρ αναμνηστική πλακέτα..."

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

      Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...