Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ο Γιώργος Καφετζής στο "Αθλόμετρο"

Egal Eo
Αποτέλεσμα εικόνας
αΝώΔυΝος

Στείλαμε μια σειρά από (ενδεικτικά) ερωτήματα στον Αιγαλιώτη δημοσιογράφο, παλαιό αθλητή του Αιγάλεω Α.Ο. (ποδόσφαιρο) και εκδότη της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας "Αιγάλεω" κ. Γιώργο Καφετζή και ιδού οι απαντήσεις του. Τον ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση.

1. Πόσα χρόνια πριν, πρόβλεψες την οικονομική κρίση?
-Δεν ήταν συγκεκριμένη η πρόβλεψη, απλώς έχω γράψει επανειλημμένα πως "αν δεν μας ακούσετε με το καλό, θα κάτσουμε σαν τον Νέρωνα να βλέπουμε τη Ρώμη να καίγεται και θα απολαύσουμε το θέαμα", εννοώντας πως αν δεν ψηφίσουν οι πολίτες την Αριστερά (και εννοώ τα κόμματα που βγάζουν βουλευτές) θα επέλθει πολύ ασχημη κατάσταση. Το 1996, βλέποντας πόσα χρωστάμε σαν χώρα, είχα πει στη γυναίκα μου ότι τα ποσά αυτά είναι εξωφρενικά και δεν πάμε καλά, γιατί "βγάζαμε" 100 και χρωστάγαμε 120.

2. Ποιες είναι οι ευθύνες πολιτικών και πολιτών (σε αναλογία) για τη σημερινή κατάσταση?
-50%. Δεν δικαιολογείται κανένας πολίτης πάνω από τα 18 να λέει ότι δεν έχει καταλάβει τι γίνεται γύρω του.
3. Τι αντιπροτείνει η (κομμουνιστική) Αριστερά σε σχέση με τις προσπάθειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την έξοδο απ’ την κρίση?
-Υπάρχουν πολλά είδη κομμουνιστικής Αριστεράς. Αν εννοείς το ΚΚΕ, προτείνει την πάλη τού λαού για να αλλάξουν χέρια τα μέσα παραγωγής, ως προϋπόθεση για να επιβληθεί σοσιαλιστικό καθεστώς που θα μετεξελιχθεί σε κομμουνιστικό. Αν θέλεις περισσότερη ανάλυση, μπορώ να γράψω σελίδες ολόκληρες. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι μου κάνεις αυτή την ερώτηση, επειδη ψηφίζω ΚΚΕ (συνήθως), να διευκρινίσω ότι εδώ και λίγα χρόνια αισθάνομαι κεντροαριστερός και μάλλον εκεί θα συγκλίνουν όλα μετά από λίγα χρόνια.
4. Πότε προβλέπεις να τερματίζεται το «capital – control» των Τραπεζών ?
-Άγνωστον!
5. Σε τι μπορεί να ελπίζει ο μέσος Έλληνας πολίτης ?
-Στο να ενωθεί η Αριστερά, να προσεταιριστεί τους μικρομεσαίους, και να απευθύνεται με ήπιο τρόπο προς τους αντιπάλους, αλλά και να πάψει να χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτών, όπως κάνει χρόνια τώρα (εδώ να πω πως κι εγώ είμαι ήπιος, συνήθως, με τους πολίτες τής Δεξιάς και τού Κέντρου, κι αυτό μάλλον ειναι αντιφαση).
6. Το Αιγάλεω, σαν πόλη (όψη τόπου και συμπεριφορά κατοίκων) πόσο σε εκφράζει προσωπικά ?
-Έχω γράψει ότι ειναι χαμηλού επιπέδου περιοχή, όσον αφορα τους κατοίκους της, αλλά και απο άποψη δόμησης και πολλά άλλα. Έχω προτείνει, όσοι μπορούν να φύγουν από το Αιγάλεω να το κάνουν, για να γλυτώσουν κυρίως από τη μόλυνση από τα αυτοκίνητα (παρότι κι εγώ εδώ κατοικώ και δουλεύω-άλλη αντίφαση αυτή). Όταν κυκλοφορώ με ποδήλατο, αισθάνομαι ότι κάνω κάποια μικρή αντίσταση στις πετρελαιοπαραγωγούς εταιρίες. Το ίδιο κι όταν με το μηχανάκι μου σβήνω στα φανάρια τη μηχανή (το κάνω και για λόγους οικονομίας).
7. Πως κρίνεις τη μέχρι τώρα θητεία της Δημοτικής Αρχής;
-Αν είναι αληθινός ο απολογισμός που μου έχει στείλει, το έργο είναι μεγάλο, και μάλιστα με βάση τις συνθήκες τών μνημονίων. Εγώ μάλλον, θα είχα κάνει λιγότερα. Όμως δεν έχει καλό τρόπο επικοινωνίας, μερικές φορές ο δημαρχος π.χ. μού δίνει την εντύπωση ότι είναι μονίμως βιαστικός και όχι -όσο πρεπει- συζητήσιμος, ειδικά με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να πετύχει, όπως εγώ.
8. Ποιον επώνυμο ή «ανώνυμο» Αιγαλιώτη θα ήθελες να συναντήσεις;
-Όλους!
9. Ποια είναι η άποψή σου για το αίτημα των ομοφυλόφιλων, σχετικά με την υιοθεσία;
-Πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογικό πράγμα (και αναφέρομαι στην πράξη), ειδικά στους άντρες, και δεν θα νομοθετούσα ο,τιδήποτε γι' αυτούς.
10. Πόσο πατριώτης ή πόσο διεθνιστής νοιώθεις (ή τίποτα απ' τα δυο);
-Φέτος, για πρώτη φορά, δάκρυσα ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο. Δεν μπορώ να αυτοχαρακτηριστώ πατριώτης ή διεθνιστής, αλλά: Υποστηρίζω τα ελληνικά προϊόντα εδώ και πολλά χρόνια -πιστεύω ότι η τελευταία εθνικη πολιτικη ήταν αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα από τηλεοράσεως με τον "Λαλάκη τον εισαγόμενο"- και ειμαι αναφανδόν υπέρ τής κατάργησης τών συνόρων σε όλη τη γη, εδώ και τώρα, προκειμένου να επικρατήσει ειρήνη και να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι κοντόφθαλμες αντιπαλότητες και χωρισμοί σε έθνη, φυλές κ.λπ..
Ως επιστέγασμα: Την ψάχνω συνεχώς, και δεν αποκλείεται μετά από μερικά χρόνια να έχω αναθεωρήσει κάποιες από τις παραπάνω απόψεις, μια και η κατάσταση που ζούμε με έχει μπερδέψει πολύ και ειναι ΠΟΛΥ ρευστή. Επίσης τον τελευταίο καιρό αισθανομαι πως ό,τι κι αν γράψω μπορει να θεωρηθεί εξυπνάδα ή επίδειξη γνώσεων, αλλά δεν μπορω να κάνω αλλιώς, θέλω να λέω την άποψή μου, αλλά μερικές φορές με επιφύλαξη, και δέχομαι να ακούω -αλλά δεν αποδέχομαι- τις αντίθετες απόψεις. Ευχαρίστως θα δεχόμουνα οποιονδήποτε διάλογο για τα παραπάνω, όσο οξύς κι αν είναι.
Τέλος, αν θέλεις παραπάνω διευκρινίσεις, ευχαρίστως.

1 σχόλιο:

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...