Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Melchester Rovers

Νομίζω πως όλοι μας θυμόμαστε την περίφημη "χαρτοκοπτική" που μαθαίναμε μικροί στο δημοτικό σχολείο. Πριν πολλά-πολλά χρόνια, επηρεασμένος από το σχεδιασμό της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής σειράς κόμικ με τίτλο "Ο Ροϋ Ξαναγυρίζει" που δημοσίευε το περιοδικό "Αγόρι", βάλθηκα να δημιουργήσω φιγούρες των ποδοσφαιριστών της Μέλτσεστερ. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στην εικόνα που παραθέτω.


Ο Ρόυ Ρέης και οι συμπαίκτες του (οι περίφημοι "Ρόβερς") κυριάρχησαν για 40 ολόκληρα χρόνια (1954 - 1993) στην εικονογραφημένη σκηνή όχι μόνο της Μεγάλης Βρετανίας -μέσω των περιοδικών "Tiger" και "Roy of the Rovers"- αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Η συνεισφορά τους στη διαμόρφωση μιας τεράστιας αθλητικής κουλτούρας είναι πολύ σημαντική, καθώς έως σήμερα παραμένουν δημοφιλείς και αναγνωρίσιμοι.

Από αριστερά: Ο ξανθομάλλης αρχηγός Roy Race, δίπλα του ο ακραίος κυνηγός Μέρβυν Ουάλας με το "βουνό", τον καλοκάγαθο γίγαντα σέντερ-χαφ Λόφτυ Πηκ, στο κέντρο ο κολλητός φίλος του Ρόυ, Ουίλιαμ ("Μπλάκυ") Γκρέη και στο άκρο δεξιά ο Σκώτος διεθνής ακραίος οπισθοφύλακας Ντάνκαν Μακέη.


  • Πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σειρά, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...