Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

36 χρόνια από το ιστορικό μπαράζ Ρόδου – Αιγάλεω

Φάση από τα πρώτα λεπτά, στην εστία της Ρόδου.
Αύριο 7 Ιουνίου συμπληρώνονται 36 ολόκληρα χρόνια απ’ τον ιστορικό αγώνα κατάταξης («μπαράζ») που έδωσαν στο ουδέτερο γήπεδο του Ηρακλείου Κρήτης οι δυο διεκδικητές του τίτλου του Νότιου Ομίλου για τη Β΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 1980-81, Ρόδος και Αιγάλεω.

Ένα παιχνίδι «δίχως αύριο»

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα «ηλεκτρισμένο» κλίμα, που το ενίσχυσαν τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης μεταξύ ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων (με κύριο θύμα το Χατζησκουλίδη) αλλά και η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε, οι οπαδοί των δυο ομάδων όπως και εκατοντάδες Κρήτες φίλαθλοι, απόλαυσαν ένα πραγματικό ντέρμπι. Υπολογίζεται ότι στο γήπεδο βρέθηκε περίπου 10.000 κόσμος. Η Ρόδος εμφανίσθηκε πιο «δεμένη» σαν ομάδα, αλλά το Αιγάλεω είχε τις περισσότερες ευκαιρίες να πάρει τη νίκη και μαζί το «εισιτήριο» για την Επαγγελματική κατηγορία, αλλά στάθηκε άτυχο δυο φορές: 

Οι ομάδες στη σέντρα.
Τη μία στο ξεκίνημα της επανάληψης όταν βολίδα του Αραμπατζή κτύπησε στο δοκάρι των Ροδίων και την άλλη στην εκπνοή του 120λεπτου, όταν ο Χατζησκουλίδης έστειλε μια δύσκολη κεφαλιά με κατεύθυνση την εστία του Δοξάκη, αλλά ο τελευταίος δεν αιφνιδιάστηκε και με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα. Τελικά το παιχνίδι κρίθηκε σχεδόν με την έναρξη του β΄ημιχρόνου της παράτασης. Τότε ο Ρήγας της Ρόδου ξέφυγε από πλάγια δεξιά και έστειλε μια συρτή σέντρα στην «καρδιά» της Αιγαλιώτικης περιοχής, όπου πετάχτηκε ο Παπαοικονόμου που με «τακουνάκι» πέρασε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Μυλωνά, χαρίζοντας στους Δωδεκανήσιους το πρωτάθλημα και την επιστροφή στην Α΄ Εθνική.

Ο Χατζησκουλίδης αμέσως μετά τον τραυματισμό του,
ενώ υποβαστάζεται από τον πρόεδρο του Αιγάλεω
Γιώργο Καραμπατέα
Σκληρή μονομαχία

Οι δυο «μνηστήρες» του τίτλου είχαν ισοβαθμίσει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από έναν εξαντλητικό «μαραθώνιο» 38 ολόκληρων αγωνιστικών ημερών, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ρόδος είχε φτάσει να ξεφύγει ακόμη και με τέσσερις βαθμούς, αλλά το «Σίτι» ήταν εκείνο που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κόψει πρώτο το νήμα, την προτελευταία αγωνιστική, μη μπορώντας να κερδίσει μέσα στο Μενίδι τον Αχαρναϊκό (1-1) την ίδια στιγμή που οι Ρόδιοι γνώριζαν τη συντριβή στο γήπεδο Ζωγράφου από τον Ηλυσιακό, με σκορ 4-0. Την τελευταία αγωνιστική οι δυο ανταγωνιστές πιστοποίησαν τη φόρμα τους, το Αιγάλεω διαλύοντας με 7-0 εντός έδρας τον τρίτο της κατάταξης Διαγόρα Ρόδου και η Ρόδος επικρατώντας άνετα στο νησί της με 5-1 επί της τέταρτης στη βαθμολογία Προοδευτικής.

Σταματιάδης (αριστερά) , Μακρής (ν. 15) και  Καραμπατέας 
με το Χατζησκουλίδη, ενώ διακρίνονται ακόμη, ο Τσίκας (ν. 7)
κι ο Πάτσης (κάτω)
(στιγμιότυπο πριν την έναρξη)
Τον αγώνα κατάταξης διεύθυνε ο Αντώνης Βασσάρας με επόπτες τους Νίκο Ζλατάνο και Βασίλη Βουράκη, που αποτελούσαν την «αφρόκρεμα» της Ελληνικής διαιτησίας.

Αιγάλεω (προπονητής Ανδρέας Σταματιάδης): Μυλωνάς, Κατσικογιάννης (81’ λόγω τραυματισμού Πάτσης), Δημ. Παπαϊωάννου, Πιλάβης, Μαριόλης, Αραμπατζής (110’ Γκουντής), Τσίκας, Κωνσταντόπουλος, Χατζησκουλίδης, Πηγαδίτης, Παϊσανίδης.


Ρόδος (προπονητής Μιχάλης Μπέλης):  Δοξάκης, Καλαϊτζίδης, Διακονικολάου, Χατζηαχμέτ, Σκαρτάδος, Πιας, Ρήγας, Χάσταλης (91΄Καραντάνης), Παπαοικονόμου,  Πεππές, Εγγλέζος (51’ Παύλος Παπαϊωάννου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...