Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η (ατυχής) "πρεμιέρα" του χλοοτάπητα.



 Η Αιγαλιώτικη 11άδα που ξεκίνησε την αναμέτρηση.

Στις 30 Μαρτίου του 1980 η ομάδα μας εγκαινίασε το νέο χλοοτάπητα του Δημοτικού μας Σταδίου, υποδεχόμενη την αντίστοιχη της Προοδευτικής, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου στη Β’ Εθνική κατηγορία. Παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Αιγάλεω εκείνη την ημέρα, οι Κορυδαλλιώτες πήραν τη νίκη (1 - 0) με γκολ του Μανιώτη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης (87'), από σέντρα του Θωμά.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Γειτονικό ντέρμπι βετεράνων στο Αιγάλεω.



Όμορφο παιγνίδι έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στο ΔΑΚ Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης μεταξύ  των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του «Σίτι» και της γειτονικής Αγίας Ελεούσας. Νικητές αναδείχθηκαν οι φιλοξενούμενοι με σκορ 4-3 (ημίχρονο 3-2), ενώ σημειώθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες φάσεις.  Τα γκολ πέτυχαν οι Ζαμπέτας, Τσιαμπουρής και Σίνος με πέναλτι (από πλευράς Αιγάλεω) και οι Ιωαννίδης, Κορακάκης (2) και Έβερετ για το συγκρότημα της Αγίας Βαρβάρας.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Όρθιο το "Σίτι" και στην Αγία Παρασκευή: 1 - 0

Φωτό αρχείου
Έφτασε στον "πόντο" πλέον τον Πανερυθραϊκό!

Μεγάλη νίκη πέτυχε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Αιγάλεω Α.Ο., χθες το απόγευμα μέσα στο όμορφο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής επί του τοπικού συγκροτήματος (1 - 0) και μπήκε πλέον για τα καλά στο "χορό" του τίτλου, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Αθηνών (ΕΠΣΑ).

Το "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ" ήταν εκεί και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του:

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ένας χρόνος δίχως τον "Ιπτάμενο Ολλανδό"

Πριν ακριβώς από ένα χρόνο, στις 24 Μαρτίου 2016 ο "αέρινος" Γιόχαν Κρόιφ (ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς ποδοσφαιριστές που έβγαλε η "γηραιά ήπειρος") έφυγε για πάντα από κοντά μας σε ηλικία 68 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Κρόιφ ήταν Ολλανδός και δόξασε το ποδόσφαιρο των "Οράνιε", με τους οποίους αγωνίσθηκε σε 48 επίσημους αγώνες από το 1966 έως το 1977, πετυχαίνοντας 33 γκολ. Με το θρυλικό νο 14 στην πλάτη, ήταν φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες τις οποίες υποσκέλιζε με ταχύτητα ελαφιού, χάρις σε έναν εκπληκτικό βηματισμό, κατά τον οποίο ξεπεταγόταν με αστραπιαίο τρόπο και εν-συνεχεία ξετίναζε τα δίκτυα! Ήταν θιασώτης του "ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου" και δεν άφηνε απάτητο κανένα σημείο του αγωνιστικού χώρου.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Σαν σήμερα: Αιγάλεω Α.Ο. - Α.Ε. Λεμεσσού 7 - 0

Στις 23 Μαρτίου του 1969 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας με το "χορταστικό" 7-0 την Κυπριακή Α.Ε. Λεμεσσού για την 25η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε τέρματα που σημείωσαν οι Μπάμπης Σταυρόπουλος (3), Μήτσος Εξωμανίδης (2) και ο αείμνηστος Γιώργος Γιαννακόπουλος (2). Αυτή ήταν η μεγαλύτερη έως σήμερα επιτυχία (από πλευράς έκτασης σκορ) που πέτυχε το "Σίτι" στη μεγάλη κατηγορία. Υπενθυμίζουμε ότι από το 1967-68 έως και το 1973-74 στην ελληνική Α΄ Εθνική λάμβαναν μέρος και οι πρωταθλητές Κύπρου.


Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Νέα νίκη του μπάσκετ ανδρών!

Σταθεροποιήθηκε περισσότερο στη 2η θέση της βαθμολογίας της Α΄ κατηγορίας ΕΣΚΑ ανδρών η ομάδα μπάσκετ του Αιγάλεω Α.Ο. μετά απ' την προχθεσινή, νέα επιτυχία επί της Ηλιούπολης (74-64), έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο από τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου. Οι αθλητές του Κώστα Μιχελιουδάκη απέδωσαν θαυμάσια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (φωτό ΕΣΚΑ) και αποθεώθηκαν από τους ενθουσιώδεις φιλάθλους οι οποίοι έδωσαν για ακόμη μια φορά, βροντερό "παρών" στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας "Σταύρος Βενέτης".

Σύνδεση με πολιτικά κόμματα

Εδώ και δυο μήνες έχουμε αντικαταστήσει στον υπολογιστή μας τα Μάικροσοφτ Γουίντοους με τρεις διανομές Λίνουξ. Και παιζουμε ταυτόχρονα ένα παιχνίδι: Έχουμε αντιστοιχήσει τα Γουίντοους με το μεγάλο κεφάλαιο, τη διανομή Λίνουξ Όπεν Σούσε με το ΚΚΕ, τη διανομή Λίνουξ Μιντ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διανομή Τρίσκουελ με την Πλεύση Ελευθερίας τής κ. Κωνσταντοπούλου.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

"Έφυγε" ο Βασίλης Τσεμπερλής

Μια ακόμη οδυνηρή είδηση για την ποδοσφαιρική οικογένεια του Αιγάλεω, καθώς πρόσφατα (7 Μαρτίου 2017) απεβίωσε -στη Λούτσα Αττικής όπου διέμενε- ο παλιός μεσοεπιθετικός του Αιγάλεω Α.Ο. Βασίλειος Τσεμπερλής. Ο εκλιπών είχε αξιοσημείωτη παρουσία στην πρώτη ομάδα του "Σίτι" από τα τέλη της δεκαετίας του '50 έως τις αρχές του '60 και ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που κέρδισε για πρώτη φορά στα χρονικά τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 1960/61 (φωτό), ενώ υπήρξε και ικανός σκόρερ. Το "Αθλόμετρο-Αιγάλεω"απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του για τη μεγάλη τους απώλεια, υπενθυμίζοντας πως ο εξάδελφός του Γεώργιος Τσεμπερλής χρημάτισε τερματοφύλακας στη β΄ομάδα του συλλόγου κι εν-συνεχεία στον Α.Π.Ο Ιεραπόλεως (όπως ονομάζεται σήμερα ο σύλλογος, μετά τη δεύτερη επανίδρυσή του).

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Αλλαγή διάθεσης

Τρίτο, ΤΟ πρόγραμμα!!!

Πριν από λίγο άνοιξα ραδιόφωνο στο κατάστημα-γραφεία μας και η βελόνα είχε μείνει από την προηγούμενη φορά στο Τρίτο Πρόγραμμα. Ε, μου άλλαξε εντελώς τη διάθεση. Μιλάμε για την εκπομπή "Τα μήλα τών εσπερίδων" με τη Τζουλιέτα Καρόρη. Δοκιμάστε κι εσείς να αλλάξετε με ακούσματα που δεν ακούτε συχνά. Θα με θυμηθείτε σίγουρα!!!

ΥΓ.: Σίγουρα έπαιξε ρόλο και το ότι ένωσα με το ραδιόφωνο ηχεία υπολογιστή που το ένα έχει ενισχυτή μέσα, με αποτέλεσμα ο ήχος να είναι πολύ καλός.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Κυκλοφόρησε το φύλλο Μαρτίου της εφημερίδας μας.


Ασταμάτητο το μπάσκετ: 7η συνεχής νίκη!!!

Φωτό: ΕΣΚΑ

Μόνο του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας βρέθηκε το μπάσκετ ανδρών του Αιγάλεω Α.Ο., έπειτα απ' την έβδομη συνεχόμενη νίκη (τελευταία ήττα από το Σπόρτιγκ εκτός έδρας), που πέτυχε στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ΕΣΚΑ επί των Αγίων Αναργύρων (83 - 58) το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό "Σταύρος Βενέτης", στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής

Οι αθλητές του Κώστα Μιχελιουδάκη, παρά το ότι δυσκολεύθηκαν απ' τους αντιπάλους τους (δεκάλεπτα: 21-12, 32-32, 55-48, 83-58) εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το "στραβοπάτημα" του Ηλυσιακού, ο οποίος ηττήθηκε στην έδρα του από το Χαλάνδρι με 69-61 και εξακολουθούν να καταδιώκουν την πρωτοπόρο ομάδα των Μελισσίων, που επικράτησε εντός έδρας του Κρόνου Γέρακα, με 63-50

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Σαν σήμερα: Αιγάλεω - Βύζας Μεγάρων (2 - 0)



Στις 8 Μαρτίου του 1981 το Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας με σκορ 2-0 το Βύζαντα Μεγάρων για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νότου στη Β’ Εθνική κατηγορία, χάρις σε δύο γκολ του Χρήστου Χατζησκουλίδη.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

'Έφυγε" χθες ο Θανάσης Χριστοφόρου...

Πέθανε χθες στα 70 του χρόνια (γεννημένος στη Βοστώνη των ΗΠΑ, το 1946) ο παλαιός μπασκετμπολίστας και πρώην προπονητής καλαθοσφαίρισης Θανάσης Χριστοφόρου, νικημένος απ΄την επάρατη νόσο. Ο Χριστοφόρου αποτέλεσε εμβληματική μορφή για το μπάσκετ της Δυτικής Αθήνας, κυρίως ως τεχνικός του Γ.Σ Περιστερίου επί μια ολόκληρη 7ετία (1978/79 -1984/85) όταν και ανέδειξε μια πλειάδα ταλαντούχων αθλητών. Μάλιστα η ομάδα του αγωνιζόταν τότε, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω (σήμερα "Σταύρος Βενέτης"), με συνέπεια η φυσιογνωμία του να είναι ιδιαίτερα οικεία στους Αιγαλιώτες φίλους του αθλήματος.

Ως αφιέρωμα στη μνήμη του, αναρτήσαμε πριν λίγες ώρες στη ΒΠ, το παρακάτω λήμμα:

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Καταγγελία της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής"


Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έστειλε στην εφημερίδα Αιγάλεω το παρακάτω κείμενο:

Οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής για όσα συμβαίνουν στη Ν. Φιλαδέλφεια

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη Ν. Φιλαδέλφεια, με βανδαλισμούς σε δημοτικά κτίρια, εισβολές σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, ξυλοδαρμούς και απειλές, αποτελούν πρωτίστως προσπάθεια εντεταλμένων ιδιωτικών συμφερόντων να εκβιάσουν για να περάσει το συμφέρον τους εις βάρος της περιοχής της Ν. Φιλαδέλφειας και του δημόσιου χρήματος, και βέβαια αποτελούν ευθεία απειλή στη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Η "Γέφυρα Ζωής"

(Το παρακάτω κείμενο μάς εστάλη μέσω διαδικτύου και είναι συμπληρωματικό ως προς την εφημερίδα Αιγάλεω, φύλλο 358, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. Όπως γράφουμε στην εφημερίδα, θα αναρτούμε κείμενα, εν είδει συμπληρώματος τής εφημερίδας στο παρόν ιστολόγιο και στο φόρουμ doriforiki.forumgreek.com)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Ετήσιος Αποκριάτικος Χορός που διοργάνωσε η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΑμεΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ στις 24-2-17 στον Νέο πολυχώρο του συλλόγου, με τη συμμετοχή των παιδιών των Γονέων και των Εθελοντών μας.

Αγωνιώδης νίκη στο "φινάλε"!



Στις 3 Φεβρουαρίου του 1985 το Αιγάλεω κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 1-0 στο Δημοτικό μας Στάδιο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής, χάρις σε ένα τέρμα του Φώτη Ούτσικα, ακριβώς με τη λήξη του αγώνα!

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Σαν σήμερα: Αιγάλεω - Διαγόρας Ρόδου 3 - 1



Στις 2 Φεβρουαρίου του 1986 και εν μέσω έντονης βροχόπτωσης το Αιγάλεω υπέταξε με σκορ 3-1 εντός έδρας το Διαγόρα Ρόδου (τελικό πρωταθλητή της περιόδου), για την "πρεμιέρα" του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα της ενιαίας Β’ Εθνικής κατηγορίας. Τα τρία τέρματα είχαν σημειώσει οι Γιάννης Λάλλας (με πέναλτι), Μανώλης Κώττης και Χρήστος Φίλτσος (στο σκίτσο δεξιά, με αντίπαλο το Γιώργο Δουρδουνά από στιγμιότυπο που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα της εποχής).

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...