Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Σαν Σήμερα (19 Απριλίου)

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα: Ο πρόεδρος του Αιγάλεω
Γιώργος Καραμπατέας ασπάζεται συγκινημένος το Χρήστο
Χατζησκουλίδη, ενώ διακρίνονται και οι Μαν. Αραμπατζής,
Θόδωρος Παϊσανίδης, Δημ. Παπαϊωάννου
(φωτό: Νικόλαος Ρούσσος)
1981: Το Αιγάλεω επιτυγχάνει μέγα άθλο εντός έδρας, υποδεχόμενο στο δημοτικό στάδιο και μπροστά σε περισσότερους από 10.000 θεατές την πρωτοπόρο της βαθμολογίας του Νότιου Ομίλου στη Β΄ Εθνική, ομάδα της Ρόδου. Με διαιτητή το Νίκο Λαγογιάννη, το Αιγάλεω του Ανδρέα Σταματιάδη παρέταξε τους Μυλωνά, Κατσικογιάννη, Λαλούση, Μαργιόλη, Μαυρονάσιο, Μαρτίνο, Αναστασιάδη, Χρ. Κωνσταντόπουλο, Χατζησκουλίδη, Πηγαδίτη, Τσίκα και η Ρόδος του Μιχάλη Μπέλλη ξεκίνησε με τους Παπαγιάννη, Καλαϊτζίδη, Διακονικολάου, Χριστοφορίδη, Σκαρτάδο, Καμπούρογλου, Γεωργαλή, Χάσταλη, Παπαοικονόμου, Χατζηαχμέτ (που πριν την έναρξη αντικατέστησε τον Πια, ο οποίος τραυματίσθηκε σε επεισόδια μεταξύ των αντιπάλων ποδοσφαιριστών -φέρεται να τον χτύπησε στο πρόσωπο ο Χατζησκουλίδης- και δε στάθηκε δυνατό να αγωνισθεί) και Εγγλέζο.



Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς γκολ. Στην επανάληψη η Ρόδος αιφνιδίασε δυο φορές και προηγήθηκε με 2-0, από γκολ των Γεωργαλή (48΄) και Καραντάνη (51'). Τέσσερα λεπτά μετά η αντίδραση του Αιγάλεω κατέληξε σε γκολ του Λαλούση. Στο 58ο λεπτό αποβλήθηκαν οι Μαρτίνος και Γεωργαλής και στο 63΄ο Χατζησκουλίδης ισοφάρισε σε 2-2. Το νικητήριο τέρμα του "Σίτι" πέτυχε στο 81' ο Πηγαδίτης (3-2).


  • Αλλαγές: Στο 46ο λεπτό ο Καραντάνης αντί του Χάσταλη, στο 65' ο Δημ. Παπαϊωάννου αντί του Αναστασιάδη και στο 82ο λεπτό ο Πεππές αντί του Καμπούρογλου και ο Παϊσανίδης αντί του Κωνσταντόπουλου.


Χρήστος Αντύπας
2001: Φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο σπουδαίος τερματοφύλακας του Αιγάλεω Χρήστος Αντύπας. Είχε γεννηθεί στις 25 Δεκεμβρίου του 1931. Πρώτη του ομάδα ήταν η "Άρτεμις", όπου υπήρξε συμπαίκτης του Γιάννη Μαρδίτση. Με το Αιγάλεω αναδείχθηκε πρωταθλητής της Β΄ Εθνικής, ενώ είχε μια εντυπωσιακή καριέρα τόσο στο μεγάλο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Αθηνών όσο και στην Α΄ Εθνική Κατηγορία κατά τις δεκαετίες του '50 και του '60. Επίσης, ήταν διεθνής με την ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ το φθινόπωρο του 1956 κλήθηκε στην Προεθνική ομάδα των αντρών από τον τότε Ομοσπονδιακό προπονητή, Ιταλό Ρίνο Μαρτίνι. Την ίδια εποχή, η Α.Ε.Κπροσπάθησε να τον αποκτήσει με διετή αποκλεισμό, καταθέτοντας το δελτίο του στην Ε.Π.Ο. Η μνήμη του τιμήθηκε αρκετά χρόνια μετά το θάνατό του, πριν την έναρξη φιλικού αγώνα μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Αιγάλεω και Πανιωνίου στο δημοτικό γήπεδο Αιγάλεω "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης", την 1η Νοεμβρίου 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...