Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Η σκέψη μας στο Μιχάλη...


Ο Μιχάλης Βήττας, βετεράνος μπασκετμπολίστας του Αιγάλεω Α.Ο. δίνει εδώ και λίγους μήνες τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Αυτές τις στιγμές, τις τόσο δύσκολες για αυτόν και τους οικείους του, ας είναι βέβαιος ότι δεν τον ξεχνάμε. Οι ευχές όλων μας ας τον συντροφεύουν, μαζί με την προσδοκία να βγει και πάλι νικητής όπως το έκανε στα «παρκέ», όταν φορούσε την αγαπημένη του φανέλα με τα «κυανόλευκα» χρώματα.


Ο Μιχάλης γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1961 και ασχολήθηκε από μικρός με το μπάσκετ (με ύψος 1,80 μ. αγωνιζόταν σαν πλέι μέικερ - σούτινγκ γκαρντ) στα παιδικό-εφηβικά τμήματα του συλλόγου της πόλης μας. Πριν καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια πραγματοποίησε το «ντεμπούτο» του με την ανδρική ομάδα. Πρώτη καταγεγραμμένη συμμετοχή του σε επίσημο αγώνα ήταν με τη Γλυφάδα εκτός έδρας στις 22 Ιανουαρίου του 1979, για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας «κέντρου». Έπαιξε με το «Σίτι» σε Α΄ και Β΄ Ε.Σ.Κ.Α. έως και την περίοδο 1983-84 (συνολικά 6 χρόνια) και συνεργάσθηκε με τους προπονητές Πητ Κόντο, Βασίλη Γκιούσμα, Σταμάτη Βιλλιώτη, Παύλο Σταμέλο, Γιώργο Τρόντζο, Κυνουργιόπουλο, Δημήτρη Καρβέλα και Άρη Ραφτόπουλο
Υπήρξε συμπαίκτης, μεταξύ άλλων, με τους Ξενάκη, Διαμαντόπουλο, Κολιό, Κοσμόπουλο, Μαγκουνή, Θωμόπουλο, Γκολφινόπουλο, Κ.και Δ. Παπαγεωργίου, Λεβεντάκο, Παντελίδη, Χρυσικόπουλο, Σακελλαρίου, Ν. Χαραλαμπόπουλο κ.α.

Η «μαγική» βραδιά του ήταν στις 30 Μαρτίου του 1981, στην εντός έδρας νίκη του Αιγάλεω με τους Νέους Βύρωνα (123-105), όταν πέτυχε 15 πόντους. Επίσης, στις 12 Μαρτίου του 1979 είχε σημειώσει 12 πόντους στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Αιγάλεω με τον Πρωτέα.


2 σχόλια:

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...